Inzet van De Versterking

De verschillende specialisten en coaches kan je, na overleg met je intern begeleider of bij coaching je directeur, zelf benaderen door hen een mail te sturen.

Specialisten

hellaHella de Vries, specialist

Ik ben Hella de Vries en al sinds de start maak ik deel uit van De Versterking. Ik word op de verschillende Bavoscholen ingezet vanwege mijn expertise op het gebied van de leervraag van de leerling, sociale weerbaarheidstraining (Rots & Water) en Kindercoaching. Door mijn eveneens jarenlange ervaring in het cluster 3 onderwijs op (v)so de Schelp, ben ik voor veel vragen en diensten in te zetten. 

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Bereikbaar op maandag, dinsdag en vrijdag

emilyEmily Havivi, specialist 

Mijn naam is Emily Havivi en ik ben leerkracht van een kleutergroep en tevens IB’er kleuterbouw op de Veronicaschool.

Met ruim 20 jaar kleuterervaring en verschillende opleidingen gericht op het jonge kind, waaronder de gespecialiseerde RT IB kleuterbouwopleiding, heb ik veel kennis over de ontwikkeling van het jonge kind. Eerder ben ik actief betrokken geweest bij de Bavo Academie; zoals de organisatie van de netwerkbijeenkomsten jonge kind en als gastdocent post-hbo Specialisatie jonge kind bij Inholland. Nu wil ik mijn kennis delen met collega’s binnen Stichting Sint Bavo.

Heb je bijvoorbeeld een vraag over een rijke speelleeromgeving, zoekende naar de juiste richting voor ‘goed kleuteronderwijs’ of zou je meer uitleg willen hebben wanneer een kleuter echt rijp is voor groep 3? Dan kom ik graag een keer met je meekijken en kunnen we zoeken naar, voor jullie school, de beste stappen naar een aanbod waarbij de kleuter tot zijn recht komt.

Contact: e.havivi@stichtingsintbavo.nl
Beschikbaarheid in graag overleg

Coaches

San Profiel FotoSanneke Koomen, coach

Mijn naam is Sanneke Koomen. Ik ben werkzaam op de Veronica school. Naast het lesgeven begeleidde ik met veel plezier (aankomende) leerkrachten daarom heb ik een aantal jaar geleden de opleiding ‘coach leerkracht in het onderwijs’ afgerond. 

Het mooie van coaching: het richten op je kwaliteiten en samen kijken hoe we je talenten nog effectiever kunnen inzetten zodat het je functioneren verrijkt. Aandacht zorgt voor groei.Dus heb jij ook doelen die je wilt verwezenlijken zodat je je nog meer ontwikkelt in je werksituatie?. Dan help ik je graag deze stappen te zetten! 

Relevante opleidingen: Post-HBO coach leerkracht in het onderwijs, Post-HBO taalcoördinator
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Beschikbaarheid graag in overleg

saranke 2Saranke Pauletta, beeldcoach

Mijn naam is Saranke Pauletta en ik werk op de Mgr. Huibersschool. Sinds kort maak ik deel uit van de Versterking als gecertificeerd beeldcoach.

Wat is beeldcoaching?
Beeldcoaching is een concept waarbij het begrip ‘beeld’ in een breder kader is geplaatst dan uitsluitend de opnames van een werksituatie. Beeld gaat over filmopnames, foto’s, mentale beelden, tekeningen, voorwerpen, metaforen, het schoolleven en het leven buiten school. Alles wat van invloed is op het professionele functioneren kan aan de orde komen. Het gesprek over de beelden gaat zowel over wat er in de klas en in de school gebeurt, maar ook daarbuiten. Het is een krachtige vorm van coaching omdat de overdracht via beeld erg snel gaat. Kenmerkend voor het gesprek zijn dialogen met de coach die prikkelend en uitdagend kunnen zijn en bedoeld om iemand verder te brengen in zijn leven. Voor meer informatie over beeldcoaching raad ik je aan om te kijken op: www.christinebrons.nl/beeldcoaching

Wat voor coach ben ik?
Ik vind het enorm belangrijk dat mijn coachee zich goed en veilig voelt. Op deze manier kunnen wij een open, eerlijk en nieuwsgierig gesprek voeren. De onderlinge relatie tussen coach en coachee is één van de belangrijkste onderdelen binnen mijn coaching. Als coach wil ik het vonkje in iedere onderwijsprofessional aanwakkeren en ervoor zorgen dat het een grote vlam wordt. Op welk gebied dit vonkje ook zit, pedagogisch, didactisch, persoonlijk, alles is mogelijk. Ik wil dat mijn coachees hun eigen krachten vinden en deze ten volste kunnen benutten. Je moet trots op jezelf kunnen zijn!

Als je zelf dingen leert, zelf dingen ontdekt, zelf fouten maakt en zelf tot de juiste antwoorden komt op de vragen die je zelf geformuleerd hebt, heeft dit enorm veel betekenis. Ik wil de coachee de ruimte geven om hun intrinsieke motivatie te benutten en vertrouwen in zichzelf te krijgen door de ervaringen die ze verwerven.
Als coach ben ik ervoor om dit proces sturing te geven waar dat nodig is, de juiste vragen te stellen en de coachee te ondersteunen in de ontdekkingstocht naar zichzelf en alle antwoorden die ze willen verkrijgen.
Soms is daar een beetje lef, nieuwsgierigheid of ongehoorzaamheid voor nodig, maar dat maakt de ontdekkingsreis juist zo mooi.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Beschikbaarheid graag in overleg

erikErik Baarspul, coach

Mijn naam is Erik Baarspul. Ik werk als Intern begeleider op De Schelp.

Ik werk al jaren binnen het speciaal onderwijs. Dat heb ik gedaan als leerkracht en nu al een flink aantal jaren als IB-er. Ik vind het leuk om mensen te coachen en heb mij daarom een aantal jaren geleden verder geschoold op dit gebied. Onder andere door opleidingen te volgen op het gebied van NLP, TA, systemisch werk,strategisch coachen en groepsdynamiek. Naast mijn coachende taak als IBer coach ik leerkrachten (binnen en buiten Bavo), IBers, geef trainingen en begeleid ik teams binnen (gezondheids) zorg en onderwijs.

Coaching wordt gelukkig steeds meer gezien als een gezond onderdeel van je eigen ontwikkeling in plaats van het gevoel van falen.
Leervragen zijn soms persoonlijk (bv ik werk zo hard maar het werk lijkt nooit af. Ik werk met een duo, hoe verbeter ik de samenwerking? ik wil me verder ontwikkelen maar het komt er steeds niet van…..) en soms teambreed (hoe gaan wij als team om met bepaalde thema’s). Coachingstrajecten zijn altijd op maat. Samen maak je een plan waarin je de leervragen inventariseert, de communicatie hierover afspreekt (vertrouwelijkheid en openheid), en het tijdpad en gespreksduur opneemt. Kortom we starten met afstemmen van de verwachtingen en checken dit gedurende het traject zo vaak als nodig.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Beschikbaarheid graag in overleg

Mentoren

Dit schooljaar zijn we gestart met een groep van mentoren. Onder 'wat De Versterking voor jou kan betekenen' lees je dat je de mentoren altijd kan benaderen bij vragen waarvoor je graag wat tips & tricks zou ontvangen. Hieronder lees je over de mentoren en hun verschillende specialisaties.

Art Jacobs, werkzaam als gymleerkracht op de Meer en de Franciscus Xaveriusschool

Carla Plate, werkzaam als leerkracht op de Sint Bernardusschool, Specialisatie; groepen 5, 6 en 7, combinatiegroep, Directe Instructiemodel, Opleiden in school (startende leerkrachten), moederschap (duobaan).

Charlotte Sant, werkzaam als leerkracht op de Brandaris, Specialisatie: groepen 7 en 8; Verlengde Schooldag; coach, moederschap 

Danielle Joosten, werkzaam als leerkracht op de Meer. Specialisatie: middenbouw, ict en rekenen

Hanny Maarse, werkzaam als leerkracht op de Brandaris. 

Petra Zuurendonk, werkzaam als leerkracht en intern begeleider op de Meer. Specialisatie: zorg, SVIB, RT en ervaring in alle groepen, met alle vakken

Tineke Schaap, werkzaam als leerkracht op de Meer. Specialisatie: gedrag, groep 6, moederschap, Parnassys/Parro, Snappet

 

Aanvragen voor de inzet van mentoren richten aan Maartje van der Helm: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Susan meekes Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

Bavo De Versterking

bavo de versterking